Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 6-2-2015 16:25:02

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Werkervaring

Moderator Online Verhalen
Op de schrijfcommunity Online Verhalen ben ik gepromoveerd van lid naar moderator. Al lange tijd was ik er actief, ik schreef er aan mijn eigen verhaal en reageerde op vele verhalen. En zo heb ik mijn eigen plekje in het team gekregen. Ik houd een oogje in het zeil met wat er gepost wordt, verplaats zo nu en dan berichten en denk ik mee aan verbeteringen en acties.

Leespanels
Via uitgevers en speciale boekensites mag ik zo nu en dan een boek lezen tegen een recensie. Ik ben helemaal vrij in wat ik schrijf over het boek. Doordat ik kennis heb gemaakt met leespanels heb ik ontdekt hoe leuk het is om een recensie over een boek te schrijven, dus sindsdien schrijf ik over praktisch elk boek dat ik lees wat ik ervan vind.

Student Research Centre
Tijdens mijn minor ben ik gestart bij het Studet Research Centre, dit was net zoals Buro302 een bureau op school, maar dan gericht onderzoekswerk. Omdat ik hier maar een half werk heb gewerkt, heb ik één opdracht kunnen voltooien. Dit was in samenwerking met de gemeente Arnhem. Dit project ging om inzage te creëren over de mogelijkheid voor de gemeente om in te spelen op de digivaardigheden van haar inwoners.
Het leukste aan dit project was om de kennis van mijn studie in de praktijk te brengen, zonder voor opgelegde kaders door docenten.

Buro302
Tijdens mijn studie heb ik anderhalf jaar bij Buro302 gewerkt. Dit is een studie gerelateerd bureau waar studenten opdrachten voor bedrijven kunnen uitvoeren. Ik heb hier voornamelijk de social media en de blog van beheerd. Maar ik heb er ook ontdekt hoe leuk het is om mee te helpen tijdens de open dagen en tijdens voorlichtingsdagen voor Havo’ers.

Stages
Tijdens mijn opleiding op het MBO heb ik twee keer een stage gelopen van een half jaar. Ik heb hier in de praktijk ervaren hoe het is om secretaresse te zijn.

Mijn eerste HBO stage was op de Golfbaan Heelsum waar ik advies heb gegeven over het toepassen van social media en ik heb meegeholpen in de uitvoering hiervan.

Tijdens mijn afstudeerstage heb ik stagegelopen op het Radboudumc, op de afdeling Laboratoriumgeneeskunde. Ik heb alleen onderzoek gedaan naar hoe vijf laboratoria van het Radboudumc een digitale portal kunnen inrichten en gebruiken in verband met een gezamenlijke monsterontvangst. Het was een complexe opdracht, maar een leuke uitdaging.

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)