Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 6-2-2015 16:13:45

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Plezier in leren

In januari 2015 heb ik mijn opleiding Business Information Management (Communicatie) afgerond. In de schoolmond ook wel BIM-C. Mijn opleiding was gericht op communicatie en ik heb me met name verdiept in het advies gedeelte. Zoals hoe bedrijven social media kunnen gebruiken, maar ook hoe zij beter in zoekmachines naar voren kunnen komen. Verder heb ik ook een semester gevolg over het opzetten en onderhouden van online community’s. Inhoudelijk vond ik dat nog de leukste van de drie, omdat er ook informatie gegeven werd over de rechten op internet en psychologie.

Na de semesters heb ik een minor gevolgd over het toepassen van digitale communicatie voor bedrijven en ik heb twee stages gedaan. De eerste stage vond plaats op Golfbaan Heelsum, waar ik social media advies heb gegeven. Mijn afstudeerstage was op het Radboudumc, op de afdeling Laboratoriumgeneeskunde, waar ik onderzocht heb hoe verschillende laboratoria een digitale portal kunnen toepassen.

Voor mijn HBO studie heb ik de MBO studie Directie secretaresse / Management assistente gedaan. Het leukste aan deze opleiding vond ik de talen (Nederlands, Engels, Duits & Frans), maar ook de ICT vakken, zoals het uitpluizen van programma’s als Word en PowerPoint.

Na twee stages kwam ik er echter achter dat het secretariële beroep niet echt voor mij was weggelegd, ik zocht meer uitdaging en creativiteit. Dus toen ik mijn diploma’s had gehaald ben ik doorgestroomd naar het HBO.

---

Tijdens mijn werkzaamheden bij Buro302 heb ik nog een korte cursus gevolgd, de zogenoemde Media Future Week, waarbij studenten van allerlei hoge scholen bij elkaar komen om al brainstormend samen oplossingen te bedenken voor problemen die nu spelen. Daarnaast waren er een heleboel sprekers die over interestante (online media) onderwerpen spraken.

Het probleem waar ik met mijn team ons hebben over ontfermd was hoe we ervoor konden zorgen dat er meer jongeren voor een Techniek opleiding zouden kiezen. Het was een behoorlijke uitdaging omdat in vier dagen uit te pluizen, maar erg gaaf!

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)