Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 6-2-2015 16:31:30

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Van begin tot nu

Rond mijn dertiende ben ik begonnen met het schrijven van verhalen en ook gedichten. Hoe ik daartoe gekomen ben, ik heb geen flauw idee. Ik las altijd al veel en aan de schrijfopdrachtjes van de basisschool is te zien dat het schrijven me toen al wel goed af ging.

Op dit moment ben ik druk met een groot verhaal, maar probeer mijzelf ook te focussen om wat meer kort verhalen te schrijven. Via kort verhalen kan ik beter op bepaalde punten letten, zoals het zien van onderdelen die beter geschrapt kunnen worden of personages die meer toelichting nodig hebben. Bij grote verhalen raak ik dat overzicht nog wel eens kwijt, omdat ze zo groot zijn.

Ik schrijf voor mij plezier (en plaats deze ofwel op mijn site of op OnlineVerhalen.nl), maar ik vind het ook leuk om mee te doen aan schrijfwedstrijden. Zowel informele als die enkel op het schrijfforum te vinden zijn, maar ook wedstrijden die wat officiëler zijn, zoals de Fantasy Strijd Brugge waaraan ik elke editie graag aan meedoe.

Naast het schrijven van fantasie verhalen (want dat is toch echt mijn lievelingsgenre), schrijf ik ook veel recensies en houd ik de blog bij op mijn site.

De hoogtepunten van mijn schrijversweg

Fantastisch Strijdtoneel II
Dit was de allereerste schrijfwedstrijd waarmee ik ooit heb meegedaan. Dit was in 2011. Uit de 277 ingestuurde verhalen is mijn verhaal (en dat van 24 anderen) uitgekozen om te worden gebundeld in het Fantastisch Strijdtoneel II.

Het geheim
In 2008 heb ik mijn eerste boek uitgegeven bij de uitgeverij Boekscout. Het is een fantasie boek vanaf twaalf jaar. De cover is door mijn broer ontworpen.

War Child gedichtenbundels
Tijdens mijn middelbare schooljaren (2003 tot 2007) werd er ieder jaar een goede doelen dag georganiseerd. Samen met mijn vriendinnen heb ik besloten om een gedichtenbundel te maken in het thema van het goede doel, War Child. We hebben de gedichten hierin gebundeld en daarna als boekjes verkocht. 

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)