Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 26-2-2015 21:19:47

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Susan Ee - Penryn and the End of Days 01 Angelfall

Cover AngelfallDit is een van die boeken waarbij je je afvraagt waarom heb ik jou een jaar op de plank laten liggen. Hoe kan ik jou niet eerder hebben gelezen? Gelukkig heb ik hem nu wel gelezen en smacht ik naar het vervolg! Wat me vooral naar dit boek trok waren de vleugels die op de kaft lijken te liggen en duistere tekst op de achterkant. Het is het eerste boek dat ik over duistere engelen heb gelezen en het mogen er sowieso meer worden!

Beschrijving van het boek
It's been six weeks since the angels of the apocalypse destroyed the world as we know it. Only pockets of humanity remain.
Savage street gangs rule the day while fear and superstition rule the night.
When angels fly away with a helpless girl, her seventeen-year-old sister Penryn will do anything to get her back...

Bij het begin van het boek, had ik heel erg het idee dat ik “The Farm” van Emily McKay aan het lezen was. Het verhaal komt totaal niet overeen, ik bedoel in Angelfall zitten duistere engelen en geen gemuteerde vampiers. Het was denk ik vooral de schrijfstijl en de situatie, wellicht ook dat de personages qua karakter op elkaar leken. Beide zijn namelijk erop gericht hun zusje te beschermen en weg te komen. Gelukkig verdween het gevoel snel en werd het héél spannend!

Ik kan niet precies benoemen waarom ik het boek geweldig vond, maar ik vond het geweldig! Het is spannend, er zitten engelen in die duister zijn en ook blijven en het is zowel meeslepend als ontroerend.

Daarnaast kon ik me heel goed met Penryn identificeren. Ze was heel menselijk, absoluut niet perfect en ze had in het hele boek maar één doel, haar zusje terug halen. Dat vond ik heel mooi, vooral in zo’n wereld waar alles kapot is gemaakt, niets meer te vertrouwen is en er ook nog eens engelen zijn die de mens aan stukken willen scheuren.

Een andere reden waarom het boek echt heel leuk is, is de wereld. Het is verwoest! Nog steeds in staat van verwoesting én het is nog niet opgebouwd. Veel van de dystopia boeken die ik heb gelezen hebben werelden die in soort van opbouw zijn. In dit boek ben je daar nog ver voor, want de vernietigende engelen zijn nog steeds bezig en iedereen probeert te overleven. Ja, ik geloof dat dat zeker één van de dingen (naast de super verhaallijn en de personages) is dat dit boek zo verslavend maakt.

Ik kan niet wachten om meer over Penryn, haar zusje Paige en Raffe te lezen. Ik vermoed dat Susan Ee nog behoorlijke wat in petto heeft met de komende twee delen. Dit boek is zeker een aanrader. Het is fantasie, het is dystopia, het is gewoon geweldig en je móét het ook lezen!

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)