Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 3-12-2013 10:52:32

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Michael Grant - Gone 02 Honger

Cover HongerHonger is het vervolg op Gone – Verlaten, maar het boek is goed los te lezen. Er zijn namelijk genoeg momenten dat Micheal Grant een flashback geeft naar het vorige deel, zonder dat het vervelend is wanneer je deel 1 wel gelezen hebt.

Hoewel deel 1 eindigde met een Thanksgiving diner en alles de goede kant lijkt op te gaan, begint deel twee daarentegen met een en al kommer en kwel. Want er is nauwelijks nog eten. Er zijn nog velden met kolen maar die worden door gevaarlijke mens etende pieren bevolkt.
Daarnaast is Caine, de tweelingbroer van Sam, nog altijd in leven en kan op elk moment toeslaan.
De twee kampen van Sam en Caine wisselen steeds van inwoners. De ene keer helpen kinderen in het goede kamp van Sam, maar vaak genoeg lopen ze over naar Caine en andersom. Dat geeft extra spanning omdat de lezer geen idee heeft wie de strijd tussen de twee broers zal winnen.
En dat is nog niet alles wat Sam aan zijn hoofd heeft, er heerst namelijk een monster in de duisternis. Iedereen die te dichtbij komt raakt in de ban van dit wezen. En het heeft honger, ‘honger in het donker’.
Ergens onderaan Sams lijstje staat de onrust te stoppen tussen de Normalo’s en Freaks. De stad begint uit elkaar te vallen en dat kan Sam niet gebruiken in zijn strijd tegen Caine.

Vijfhonderd pagina’s vol spanning en aan het einde blijft er een klein kippenvel moment over waardoor je gelijk door wilt gaan in deel drie, Leugens.
Het plot steekt goed in elkaar. Ondanks de vele personages hebben ze allemaal een belangrijke rol en zijn ze goed uit elkaar te houden.

Het genre is een thriller voor young-adults maar neigt af en toe naar het horror genre door de vreemde gemuteerde wezens die overal opduiken, laat staan de gevaarlijke krachten die sommige kinderen ontwikkelen. Het is een boek dat je vanaf de eerste bladzijde niet meer weglegt, op naar deel 3!

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)