Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 3-12-2013 10:55:24

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Lauren Destefano - The Chemical Garden Trilogie 03 Verbreken

Cover VerbrekenNaar het slotdeel heb ik uitgekeken, vanaf het moment dat ik de laatste bladzijde van deel II had gelezen. Want dat deel had zo’n afsluiting van “en waar is het volgende hoofdstuk? Het mag nu niet stoppen, deze onthulling… Awh, nu is boek uit…”. Na alle delen opnieuw gelezen te hebben, kon ik dan eindelijk het échte einde ontrafelen.

Ik kan er niet teveel over vertellen, want anders verraad ik allemaal spannende onverwachte wendingen. In dit deel zet Rhine haar zoektocht naar Rowan voort, ze had in deel II al ontdekt waar hij was en nu zet ze haar zinnen om bij hem te komen. Hun hereniging is echter niet helemaal wat Rhine ervan heeft verwacht. Er blijken heel wat complotten tussen hen geweven te zijn. En de grote vraag is natuurlijk of Rhine voordat haar levensjaren stoppen, de tijd terug kan draaien naar hoe het was.

De trilogie krijgt in dit deel een mooi, maar ook sterk afgerond einde. Alle vragen die je in de loop van het verhaal hebt opgedaan, worden beantwoord. De titel van de trilogie krijgt in dit deel een betekenis, een soort van ‘Oh ja, zit dat zo’ momentje. Het enige wat ik jammer vind (maar dat heb ik bij zoveel boeken) dat dit toch echt het einde is en dat ik niet nog meer over Rhine en Cecily kan lezen. Ik blijf die meiden leuke personages vinden.

Waardig einde en een top serie! Ik kijk nu al uit naar de nieuwe boeken van Lauren Destefano.

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)