Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 3-12-2013 10:41:20

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Alice Pantermuller - De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar

Cover Lotte WirwarIk dacht, laat ik eens een gokje wagen en meedoen aan een leespanel. En tot mijn grote verrassing werd ik uitgekozen om het kinderboek ‘Het knotsgekke leven van Lotte Wirwar” te lezen. Het scheen te lijken op ‘het leven van een muts’ en ik had van mijn elfjarige nichtje gehoord – die niet zo van lezen houdt – dat dat nou écht een leuk boek was. Voor een boekenworm als ik de reden om dan dit boek uit te proberen. (En dan lees ik gelijk nog een kinderboek in de Kinderboekenweek, yay!)

Lotte Wirwar gaat samen met haar aller-aller-beste-vriendin Chloë naar een nieuwe school. En tot hun blijdschap komen ze samen in de klas – want anders was Lotte gewoon weer naar huis gegaan, hoor. De juf is ontzettend streng, maar samen komen ze de eerste dag door. Als Lotte thuis komt, willen haar ouders deze bijzondere dag vieren en daarom krijgt Lotte een cadeautje. Een Indische Blokfluit. Vanaf dat moment gebeuren er allemaal rare dingen en hoe Lotte ook probeert de blokfluit weg te gooien, het is net een boomerang want hij komt altijd weer terug.

Het is een ontzettend grappig verhaal, waar een tienjarige meisje haar ouders probeert te overtuigen dat ze een huisdier mag hebben. Waar ze bij Chloë haar hart ophaalt omdat die wel tweehonderd konijntjes heeft (Dat Wil Ik Ook!) en die alles probeert om te laten zien hoe leuk huisdieren zijn.

Misschien ben ik de leeftijdsgrens voor dit boek een beetje voor voorbij (het is tot twaalf jaar, maar ik ben nu 22), maar ik heb genoten van de luchtigheid en de grapjes. Het was zelfs nog spannend, want wat gaat er allemaal mis en kan Lotte iets aan die vrésélijke fluit doen?

Zeker een aanrader voor meiden van tien! En ook voor kinderen die wat minder van lezen houden, ik vermoed dat mijn nichtje deze ook graag wil lezen.

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)