Maaike's verhalen

Extra informatie

Geplaatst op 9-11-2013 22:02:06

Onderwerp

Nieuwste berichten

  • #Comment.NoComments

#Comment.Button.SignInToComment

Het Geheim

Cover Het geheimDe mensen en de Angels of Darkness zijn op zoek naar een geheim. Iets met zo veel macht, dat ervoor kan zorgen dat je de totale macht krijgt over de aarde. Tussen de mensen en de Angels of Darkness zijn spanningen, die eerder voor oorlogen hebben gezorgd. Zullen de zoektochten leiden tot een nieuwe oorlog? Het geheim is alle reden daartoe. Wie zal het geheim vinden? Wie is in staat het geheim dat zo veel macht heeft te beheersen? Kan het geheim ervoor zorgen dat er eindelijk vrede komt tussen de mensen en de Angels of Darkness?

Mijn eerste boek
In 2009 is mijn allereerste boek bij Boekscout uitgekomen, het is een fanatasie verhaal voor kinderen van negen jaar. Het is ontstaan via een forum, waar ik toen actief op was. De vraag was ontstaan of ik voor een van de leden een verhaal wilde schrijven over Angels of Darkness, en daar is de concept versie van Het Geheim uit ontstaan.

Na flink wat polijsten en bijschrijven, heb ik het definitieve verhaal naar de uitgeverij Boekscout gestuurd. Tot mijn grote vreugde wilde zij het voor mij uitgeven. Het was een hele ervaring, en het smaakt naar meer, want het is supergaaf of een boek met ISBN in handen te houden, waar jouw naam op staat.

In de toekomst wil ik meer boeken uitgeven, maar voorlopig houd ik het nog even bij schrijven voor wedstrijden en fora. Ik heb namelijk nog niet een ingeving gekregen, waarvan ik denk dat, dát gaat hem worden.

De cover van het boek is door mijn broer gemaakt, daar ben ik super trots op!

Stukje verhaal
'Muis wil weten wat er in hét bos is!’ Sifra kijkt haar aan. ’Ergens in hét bos is hetgeen dat je helpt om wereldheerser te worden. Iedereen behoort dan naar je te luisteren.’ ’Dat wil Muis niet weten! Muis wil weten wat voor wezens er zijn!’ ’Niemand weet dat.’ ’En die boeken dan?’ ’Daar staan halve verhalen in, waarvan de waarheid niet eens zeker is.’ ’Waarom moest Muis hier dan komen?’ ’Nou...’ ’Muis hoeft de weg niet te weten, want die weet niemand. 's Avonds is Muis thuis, dus voor gevaarlijke plantjes hoeft Muis ook niet op te passen!’ ’Luister naar me, Muisje! Hét bos is niet wat het lijkt. Je kunt rondjes vliegen zonder het te weten.’ ’Hoe weet Sifra dat? Sifra is daar niet geweest. Want niemand kwam terug, die er naartoe ging! ’Ik ken iemand in hét bos’, zegt Sifra zacht. Muis kijkt haar met grote ogen aan. Ze draait zich om en verlaat de kamer. Het was de toon waarop Sifra het had gezegd. Sifra kende een mens uit hét bos. Maar mensen durfde er niet te komen! Maar dat was zo erg nog niet, Sifra ging om met een mens! En mensen waren gemeen en deden Angels of Darkness pijn. Misschien dat daarom de veertjes uit Sifra’s vleugels wit waren, zoals bij niemand anders. Dat mens had dat vast gedaan!

Nieuwsgierig geworden naar de rest? Klik hier om het boekje te bestellen.

Achtergrond: Zwitserland, Nendaz, in de buurt van Lac de Cleuson (2010)